spaghetti carbonarra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    5 ml
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól

    1 szczypta
  • śmietana 30-pocentowa

    5 ml
  • Makaron do spaghetti

    0,5 op
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • boczek

    10 plastry
  • jajko

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Makaron do spaghetti ugotowac , dodając do wody odrobiny oliwy . sos : czosnek przysmażyc na patelni , na masełku , boczek pokroic drobno i podsmażyc , dodając podsmażony czosnek , dodac sól , pieprz , dolac mleko , następnie wbic jajko , mieszac przez chwilę potem dodac śmietany do zagęszczenia . Dodac do sosu makaron , chwilę zamieszac .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
polly66 02.10.2010 11:18
http://mycuisine.blox.pl/2010/09/Spaghetti-carbonara.html ni ładnie:P

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat