Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti bolognese

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 400-500 g
mięso mielone wieprzowe 450-500 g
przecier pomidorowy 350 ml
cebula 1
czosnek 1 ząbek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka słodka mielona Prymat
Bazylia suszona Prymat
oregano
Czosnek suszony Prymat
ser żółty 50 g
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese

Makaron ugotować al' dente. Na patelni zeszklić drobno pokrojona cebulkę, pod koniec dodać czosnek przeciśnięty przez praskę lub drobniutko pokrojony. Mięso mielone doprawić sola, pieprzem, papryką słodką, usmażyć na sypko patelni z cebulą i czosnkiem, po uprzednim odlaniu nadmiaru tłuszczu jeśli istnieje taka potrzeba. Na patelnię z mięsem wlać przecier pomidorowy, dodać łyżeczkę czosnku granulowanego, pieprzu ziołowego, pół łyżeczki soli, łyżeczkę papryki słodkiej (można dodać odrobinę chilli w proszku), po łyżce ziół suszonych. Wymieszać. Podgotować 6-7 minut, mieszając. Makaron wymieszać z sosem, posypać startym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 08.05.2017 18:42
uwielbiam spaghetti

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak