Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
spaghetti
500 gr -
boczek
200 gr -
pomidory krojone z puszki
500 ml -
cebula biała
1 szt -
chili
1 szt -
sól do smaku
-
Pieprz biały mielony Prymat
do smaku -
wino białe wytrawne
100 ml -
oliwa
2 łyżki
Sposób przygotowania
2. Następnie wlać pokrojone pomidory pelati, doprawić solą i pieprzem, dusić pod przykryciem około 20 minut.
3.Ugotować spagetti al dente i połaczyć z sosem pomidorowym.
Posypać startym serem pecorino,jeśli lubicie.
Smacznego!
Komentarze (17)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (7)