Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
czosnek
2 ząbki -
pomidor
3 szt obrane ze skórki -
chili
1 szt -
natka pietruszki
1 pęczek -
spaghetti
300 g -
oliwki czarne Smak
50 g -
sól do smaku
-
anchois
-
oliwa
2 łyżki -
kapary
1-2 łyżki
Sposób przygotowania
2.Obrane ze skórki pomidory drobno posiekać i dodać na patelnie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić kilka minut pod przykryciem;
3.Ugotować spaghetti ale dente i dodać na patelnie, wymieszać, posypać natką pietruszki;
4.Podawać gorące;
Komentarze (8)
Nie masz konta? Zarejestruj się