Spaghetti alla puttanesca

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czosnek

    2 ząbki
  • pomidor

    3 szt obrane ze skórki
  • chili

    1 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • spaghetti

    300 g
  • oliwki czarne Smak

    50 g
  • sól do smaku

  • anchois

  • oliwa

    2 łyżki
  • kapary

    1-2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1.Drobno posiekać filieciki anchois, czosnek i i zeszklić je na 2 łyżkach oleju z oliwek, następnie do patelni dodać posiekane kapary i papryczkę chili, po chwili smażenia dodać oliwki pokrojone w plasterki;
2.Obrane ze skórki pomidory drobno posiekać i dodać na patelnie, doprawić solą i pieprzem do smaku i dusić kilka minut pod przykryciem;
3.Ugotować spaghetti ale dente i dodać na patelnie, wymieszać, posypać natką pietruszki;
4.Podawać gorące;

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
magduś83 27.01.2014 23:17
przepięknie wygląda, zjadłabym porcyjkę :)
Katarzyna59 05.01.2014 10:01
pyszności,
ONY_za_kare 29.09.2013 14:45
pyszne spaghetti!
Alex_M 08.09.2013 17:25
robiłam kiedyś podobne, tylko bez anchois, bo nie przepadam, ale i tak było pysznie :)
ao_12 08.09.2013 15:36
ja też mam ochotę na takie spaghetti:)
2milutka 08.09.2013 08:54
wow to bym zjadła;)
marta1221 07.09.2013 22:20
fajna ta propozycja
paulina2157 07.09.2013 22:18
super apetyczne danie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat