Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti aglio e olio

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 500 g
sól
oliwa 3-4 łyżki
ząbki czosnku 4-5 szt
papryczka ostra
natka pietruszki
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti aglio e olio

Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy.
W czasie kiedy gotuje się makaron na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek obieramy i kroimy w cieniutkie plasterki lub opcjonalnie przeciskamy przez praskę lub szatkujemy. Papryczkę przekrawamy na pół, wyciągamy pestki i kroimy w cieniutkie paseczki. Czosnek wraz z papryczką przesmażamy chwile na oliwie uważając żeby nie przypalić. Dodajemy odsączony makaron i razem przesmażamy jeszcze dwie minutki. Całość posypujemy natka pietruszki i wiórkami parmezanu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 15.12.2015 14:18
dobre spaghetti
marzut 15.12.2015 09:58
super przepis
Krystyna32 15.12.2015 08:42
wygląda pysznie
Babeczka35 15.12.2015 07:53
Smaczne danie:)
wwwiolka 14.12.2015 21:46
Bardzo fajny przepis.
cukiereczek 14.12.2015 20:00
proste i smaczne danie
ilka01 14.12.2015 18:32
pychota :)
norweska20 14.12.2015 18:14
smakowita propozycja
sliwka 14.12.2015 17:35
Smakowite;)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak