Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spaghetti a la carbonara

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron spaghetti 1 opakowanie
boczek wędzony 15 dag
śmietana kremówka 1/2 litra
ser żółty 5 dag
żółtko jajek 2 szt.
masło 1 łyżki
groszek konserwowy 1/2 puszki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti a la carbonara

Przygotowanie:
Makaron ugotować w osolonej wodzie- odstawić. Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Żółtka rozbić w śmietance, dodać starty ser i doprawić do smaku. Następnie wymieszać z makaronem, lekko makaron podsmażyć i posypać groszkiem oraz usmażonym chrupiącym boczkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 26.11.2014 22:15
ciekawy obiadek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak