Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti z tuńczykiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 1 kg
tuńczyk kawałki w oleju 2 puszki
śmietana 200 ml
bazylia do smaku
czosnek 2 ząbki
natka pietruszki do smaku
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti z tuńczykiem

Kroki postępowania

1
Do garnka z gotującą się osoloną wodą wrzucam makaron i gotuję al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, około 12 minut. Na rozgrzanej patelni z olejem podsmażam cebulę wcześniej posiekaną w kostkę.
Krok 1 - Spagetti z tuńczykiem foto
2
Do podsmażonej cebuli dodaję 2 puszki tuńczyka w kawałkach, 200 gram śmietany 30% i 2 utarte ząbki czosnku. Całość przysmażam na patelni przez około 5 minut, dodaję sól i pieprz do smaku.
Krok 2 - Spagetti z tuńczykiem foto
3
Odcedzony makaron polewam sosem i dekoruje natką pietruszki i bazylią. Spagetti dla 4 osób kosztowało niecałe 10 złotych a jest naprawdę pyszne:)
Krok 3 - Spagetti z tuńczykiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 17.05.2013 11:55
bardzo dobre
Betka 10.11.2012 22:01
same pyszności serwujesz!;)
Stachu90 08.09.2012 11:36
z tuńczykiem swietne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak