Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti po hawajsku
oczkach, w patelni wlać trochę oleju i podsmażyć startego fileta wraz z
rozdrobnionym czosnkiem. Ryż włożyć garnka z wodą i gotować około
pół godziny, odcedzić, makaron również ugotować (w oddzielnym
garnku), odcedzić, przelać zimną wodą. Ananasy i brzoskwinie z puszki
pokroić na drobne kawałki. Sosy do spagetti przyrządzić według
przepisu na odwrocie opakowania. Sos podzielić na połowę. Do dużej
patelni i garnka dawać kolejno filet, ryż i makaron, połowę sosu,
kawałki ananasów, brzoskwiń, drugą połowę sosu, szczyptę pieprzu i
oregano. Wszystko to razem wymieszać i położyć na 5 minut na wolnym
ogniu aby razem się to podgrzało. Po 5 minutach położyć na tym
pokrojony w plasterki serek topiony. Przykryć to i jeszcze poddusić aż
serek całkowicie się rozpuści. Po tym czasie wymieszać lekko wszystko i
nakładać na talerze.