Spagetti po bolońsku z pieczarkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 gram
  • papryka czerwona

    1 szt
  • pieczarki

    250 gram
  • cebula

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat

    do smaku
  • przecier pomidorowy

    150 ml
  • oliwa

    do smażenia
  • papryka zielona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Paprkę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.Cebulkę kroimy w kostkę.
Na patelnię z oliwą wkładamy mięso i przysmażamy.Dodajemy warzywa, przyprawy.Dusimy aż wszysktkie składniki będą miękkie.
Krok 2 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto
Przecier pomidorowy rozrabiamy z 1/2 szkl wody przegotowanej.Wlewamy na przygotowane mięso z warzywami.Mieszamy aż do uzyskania jednolitego koloru.
Krok 3 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto
Jeszcze przez 2 minuty podsmażamy , ewentualnie doprawiamy i podajemy z makaronem typu spagetti.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 29.01.2014 11:11
mniam mniam
Sylwia26 29.01.2014 10:32
pysznie wygląda
gibli 29.01.2014 10:24
moje smaki
Konczi 29.01.2014 08:46
taki sosik lubię
Patriszja 29.01.2014 08:45
bardzo smacznie wygląda :)
Paolcia 29.01.2014 08:41
apetycznie wygląda :)
margaret 29.01.2014 08:25
fajny przepis:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat