Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti po bolońsku z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 500 gram
papryka czerwona 1 szt
pieczarki 250 gram
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Przyprawa do dań z makaronu i kuchni włoskiej Prymat do smaku
przecier pomidorowy 150 ml
oliwa do smażenia
papryka zielona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti po bolońsku z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na plasterki. Paprkę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i kroimy w kostkę.Cebulkę kroimy w kostkę.
Na patelnię z oliwą wkładamy mięso i przysmażamy.Dodajemy warzywa, przyprawy.Dusimy aż wszysktkie składniki będą miękkie.
Krok 1 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto
2
Przecier pomidorowy rozrabiamy z 1/2 szkl wody przegotowanej.Wlewamy na przygotowane mięso z warzywami.Mieszamy aż do uzyskania jednolitego koloru.
Krok 2 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto
3
Jeszcze przez 2 minuty podsmażamy , ewentualnie doprawiamy i podajemy z makaronem typu spagetti.
Krok 3 - Spagetti po bolońsku z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 29.01.2014 11:11
mniam mniam
Sylwia26 29.01.2014 10:32
pysznie wygląda
gibli 29.01.2014 10:24
moje smaki
Konczi 29.01.2014 08:46
taki sosik lubię
Patriszja
Patriszja 29.01.2014 08:45
bardzo smacznie wygląda :)
Paolcia 29.01.2014 08:41
apetycznie wygląda :)
margaret 29.01.2014 08:25
fajny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak