Sos żurawinowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukier

  • woda

  • żurawina

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wsypać żurawinę, zalać do połowy wodą i dusić aż do momentu popękania i puszczenie soku. Następnie posłodzić i gotować do momentu, aż osiągnie konsystencję sosu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Barbara/zuza22_85 06.10.2011 16:47
super
Jaheira11 06.08.2011 10:20
Polecam bardzo zdrowy i smaczny tylko, że bez cukru jest zrowiej
Grażyna13 13.03.2011 12:33
Pyszności !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat