Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos żeberkowwo-koperkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka 700 gram
marchew 2 sztuki
cebula 1 sztuka
koper świeży do smaku
ziele angielskie do smaku
mąka 2 łyżki
śmietana 12% 4 łyżki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos żeberkowwo-koperkowy

Żeberka umyć, wrzucić do garnka i zalać wodą. Ugotować, aż mięso będzie odchodzić od kości. Wyjąć żeberka i w tej samej wodzie ugotować pokrojoną marchew i cebulę, a następnie dodać przyprawy. W zależności od tego, ile sosu chcemy przygotować, zostawiamy sobie tyle wywaru, dodajemy mąkę wcześniej rozmąconą w wodzie, zagotowujemy i dodajemy śmietanę, a na koniec dosypujemy koperek. Podajemy z ziemniakami lub kaszą, zależy od gustu ;),Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 14.11.2012 19:07
pysznie wygląda!;]
Betka 03.10.2012 18:08
lubię taki sosik;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak