Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z zielonego groszku

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

groszek konserwowy 2 puszki
masło 50 g
śmietanka 10% 100 ml
sól i pieprz do smaku

Porada

Sos podawać do jajek na twardo, pieczonej ryby i drobiu (np. z grilla) oraz do gotowanych lub pieczonych warzyw.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z zielonego groszku

Groszek wylać na sitko, opłukać pod bieżącą wodą, osączyć i zmiksować ze śmietanką.. Na patelni rozpuścić masło, wlać puree z groszku, mieszać do połączenia. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Można dodać posiekany koperek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak