Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z patisonów

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

patison 2 kg
cebula 1 szt
masło 1/2 kostka
śmietana 2 łyżki
mąka pszenna 1 łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Kucharek przyprawa do potraw

Porada

Podawać z pieczywem

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z patisonów

Patisony dokładnie umyć, odciąć korzonki, pokroić w kostkę. Cebulę obrać pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło, zeszklić cebulę , dodać patisony, przyprawy,dusić do miękkości. Gdy patisony będą miękkie , przełożyć do garnka, podlać gorącą wodą, dodać śmietanę wymieszaną z maką, wymieszać i chwilę poddusić, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Urszula Świeca 05.09.2016 17:32
Dzięki za miłe komentarze.))
Patrycja33 03.09.2016 16:07
nigdy nie jadlam ale chetnie bym sprobowala
2milutka 03.09.2016 15:19
ciekawy przepis
Motorek 03.09.2016 08:22
fajny przepis
pestka 03.09.2016 08:08
ciekawa propozycja
Mniam 03.09.2016 07:54
Super sposób na patisony.
gosia1988 02.09.2016 22:08
Ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak