Sos z oliwek i bazylii

Sos z oliwek i bazylii

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czarne oliwki bez pestek

    25 dag
  • bazylia

    5 gałązek
  • jogurt

    kubek
  • czosnek ząbki

  • oliwa

    2 łyżki
  • sok z cytryny

  • sól

  • pieprz

  • anchois

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć i posiekać bazylię, drobno pokroić anchois, z cytryny wycisnąć sok. Wszystkie składniki sosu włożyć do malaksera, dokładnie zmiksować. Taki sos jest doskonały do pieczywa, bakłażana, ziemniaków, a nawet makaronu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kamil_k_a

26.12.2010 19:57
bardzo ciekawy sos

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat