Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z mrożonych prawdziwków z białym winem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

prawdziwki 1 opakowanie
szalotka 1 sztuka
czosnek 1 ząbek
sól i pieprz 1 łyżeczka
olej 3 łyżki
rukola 1 opakowanie
śmietana 30% 1 opakowanie
wino białe wytrawne 1 szklanka
seler korzeniowy 1/4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z mrożonych prawdziwków z białym winem

Prawdziwki rozmrozić. Szalotkę czosnek pokroić w kosteczkę. Seler korzeniowy pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na oleju cebulę i czosnek. Dodać seler. Poddusić. Dodać prawdziwki, chwilę dusić , dodać wino odparować alkohol. Wlać śmietankę. Zagotować. Sos posypać rukolą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 30.12.2016 11:40
pyszny sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak