Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos z koźlarzy czerwonych ...

3.0
(14)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło do smażenia 1 łyżka
cebula biała 1 sztuka
Kucharek przyprawa uniwersalna 3/4 łyżeczki
woda 3 szklanki
śmietana 1 kubek
mąka pszenna 1 łyżka
pietruszka zielona 2 łyżki
grzyby 1 typ: koźlarz czerwony
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sos z koźlarzy czerwonych ...

grzyby szybko opłukać pod zimną wodą oczyszczając z mchu, piasku

pokroić je na mniejsze kawałki i zagotować - grzyby odlać na sito

na maśle klarowanym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę

do cebuli dodać grzyby, pieprz, jarzynkę kucharka i podsmażać z 5 minut

wlać wodę i gotować z 30 minut na małym ogniu

śmietanę 12% wymieszać z mąką i zagęścić sos mieszając, wsypać natkę posiekanej pietruszki.........SMACZNEGO!!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 17.01.2014 08:38
sos pierwsza klasa..super
Beatris 24.11.2013 10:26
My na te koźlarze mówimy brzozaki. Uwielbiam z nich sosik. Przepyszny.
V_kuchareczka 24.11.2013 09:02
świetny sosik
sanielcia 24.11.2013 00:18
nigdy nie jadłam tych grzybów w sosie, wygląda bardzo fajnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak