SOS Z JABŁEK

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skórka cytrynowa

    1 sztuka
  • mąka

    20 gram
  • cukier

    150 gram
  • wino deserowe

    2 kieliszki
  • jabłka antonówki

    400 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jabłka solidnie umyć, obrać, pokroić i ugotować. Gdy ostygnął zetrzeć na tarce, dodać cukier, skórkę cytrynową bardzo drobno startą oraz mąkę rozmieszaną w 3 łyżkach wody. Całość dokładnie wymieszać i przelać do wywaru z jabłek. Całość razem zagotować, na koniec dodając wino. SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
malina 30.12.2013 14:27
bardzo smaczny
Róża1 26.08.2013 22:31
pyszny!!!!!!!!!!!!!!
ONY_za_kare 11.02.2013 11:39
mniam
Krystyna32 28.12.2012 07:44
super
pestka 01.11.2012 10:35
bardzo dobre
Justa32 20.10.2012 09:09
mniam....
agnieszka214 06.09.2012 07:02
lubie taki
bgs1984 13.07.2012 21:51
mniam
marzenciak1985 13.07.2012 20:38
mniam
ronald88 01.07.2012 18:01
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat