Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z grzybów leśnych

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

grzyby leśne 50 dkg
kostki rosołowe 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
ziele angielskie 2 ziarnka
woda 1 litr
cebula 1/2 szt
mąka 2 łyżki
śmietana 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z grzybów leśnych

Cebulę obrać,pokroić w kostkę i poddusić.Grzyby oczyścić ,umyć pokroić i obgotować.Do naczynia w którym dusiła się cebula dodać opłukane i obgotowane grzyby ,dolać wody i dodać przyprawy i kostkę rosołową lub grzybową.Gotować na wolnym ogniu aż grzyby zmiękną.Zatrzepać śmietaną wymieszaną z mąką,posypać koperkiem.Podawać do obiadu jako sos do ziemniaków lub placków ziemniaczanych.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 24.07.2015 08:41
pyszny sos
mariuszek8 24.07.2015 08:32
Przepyszniutki
Ewa Wojtaszko 23.07.2015 21:35
a do tego ziemniaczki albo kasza ,pycha!
Jumper123 23.07.2015 20:41
super sosik
ilka01 23.07.2015 20:06
uwielbiam taki sos :)
molanka 23.07.2015 19:37
najlepiej smakuje z grzybów, które same się zbierze
agnieszka214 23.07.2015 17:46
Ale nabrałam smaka
halina17 23.07.2015 17:31
Lubię sos grzybowy.
Janina 23.07.2015 17:09
Pyszności;
Saga123 23.07.2015 16:28
uwielbiam :)
gosia561 23.07.2015 16:28
idealny do klusek śląskich
mirosława4 23.07.2015 16:23
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak