Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos winno korzenny

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wino ryżowe 1 kubek
anyż 2 gwiazdki
Cynamon cały Prymat 1 kawałek
cukier 2 łyżeczki
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Sos winno korzenny

Kroki postępowania

1
Wino zagotować z cukrem, anyżem i korą cynamonu. Gotować do momentu aż lekko zgęstnieje, odparuje o około połowę. Dodać żelatynę i dobrze wymieszać. Odstawić do dokładnego zastygnięcia na około 2 godziny.
Krok 1 - Sos winno korzenny foto
2
Po 2 godzinach zblendować.
Krok 2 - Sos winno korzenny foto
3
Następnie przetrzeć przez drobne sitko.
Krok 3 - Sos winno korzenny foto
4
Przełożyć do butelki z czubeczkiem do dekoracji. Dodawać do deserów.
Krok 4 - Sos winno korzenny foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 12.03.2013 18:01
ciekawy pomysł, na pewno jest bardzo aromatyczny
marcia7 11.03.2013 12:14
bardzo aromatyczny
Pyszota 11.03.2013 09:14
bardzo ciekawy pomysł na sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak