Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos wieprzowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karkówka 1,5 kg
śmietana 30% 1 szklanka
mąka pszenna 2 łyżki
kostka mięsna 1 sztuka
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz 1 do smaku
przyprawa uniwersalna 1 do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos wieprzowy

Kroki postępowania

1
Karkówkę dzielimy na 6 części. Wstawiamy do rondla, posypujemy przyprawą uniwersalną, dodajemy czosnek, i pokrojoną cebulę. Smażymy podlewając wodą.
Krok 1 - Sos wieprzowy foto
2
Upieczone mięso wyjmujemy. Wyciągamy mięso, do sosu dajemy kostkę mięsną i gotujemy.
Krok 2 - Sos wieprzowy foto
3
Mieszamy śmietankę z mąką do uzyskania gładkiej masy. Wlewamy do sosu i energicznie mieszamy.
Krok 3 - Sos wieprzowy foto
4
Doprawiamy przyprawami. Sosik gotowy.
Krok 4 - Sos wieprzowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak