Sos wielkanocny

Sos wielkanocny

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    3
  • starty chrzan

    1 łyżka
  • gęsta śmietana

    1 szklanka
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • posiekany szczypior

    2 łyżki
  • posiekany koper

    2 łyżki
  • sól

  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka ugotować na twardo, zalać zimną wodą, obrać ze skorupek, po czym je przepołowić. Żółtka wyjąć, przetrzeć przez sito i dokładnie utrzeć z sokiem z cytryny. Dalej wymieszać ze śmietaną, chrzanem, cukrem i solą. Białka posiekać i dodać do chrzanu razem z zieleniną. Przykryć i schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

1j1o1l1a1

20.03.2011 13:40
wielkanocno i wiosennie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat