Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos tatarski według Ankhi

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki konserwowe 4 szt
grzyby marynowane 1 garść
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżka
cebula 1 szt
jogurt grecki 1 kubeczek
majonez 2-3 łyżki
chrzan 1 łyżeczka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos tatarski według Ankhi

Sos tatarski zrobiony w domu wydaje mi się jakościowo o wiele lepszy od sklepowych "wynalazków". Wykonanie tego sosu jest bardzo proste. Ogórki, cebulkę i grzyby należy pokroić w drobną kosteczkę. Zwłaszcza krojenie grzybów jest nieco irytujące ponieważ lubią uciekać spod noża. Gdy już to zrobimy dodajemy pozostałe składniki i przyprawiamy do smaku. Ja lubię sos nieco odchudzony z dużą ilością jogurtu i koniecznie z chrzanem bo przyjemnie zaostrza smak. Gotowy sos przelewam do słoika, wstawiam do lodówki na kilka godzin tak by wszystko ładnie się "przegryzło"

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 04.03.2014 11:37
mój ulubiony sos do jajek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak