Sos szczawiowy

Sos szczawiowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    10 dkg
  • masło

    2 dkg
  • śmietana

    2-3 dkg
  • bulion warzywny

    0,25 ml
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Sos szczawiowy

Szczaw drobno posiekać, po czym ugotować w osolonej wodzie, a następnie udusić na maśle. Rozprowadzić bulionem. Przetrzeć przez sito, dodać kwaśną śmietanę rozmieszaną z mąką. Wsypać cukier, zagotować i polać mięso. Podaje się do sztuki mięsa. (fot. szczaw)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

szajba2 25.12.2011 13:36
może być
Barbara55 25.11.2011 15:58
to się da jeść ?
kielcok1 15.10.2011 13:55
nie dla mnie
rakow2
rakow2 03.04.2011 16:55
szczaw jest niedobry
gośka 01.06.2010 09:56
Szczaw jest pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat