sos śmietankowy na rosole z szynką

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 rondelek
  • mąka

    2 łyżki
  • woda

    wg uznania
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    1 szczypta
  • śmietana 12%

    2,5 łyżki
  • szynka

    12 plasterków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować , szynkę pokroić w małe plasterki i dać do rosołu . W osobnym małym rondelku dać śmietanę , mąkę i dodać do tego gorącego rosołu 2 szklanki . Wszystko pomieszać i wlać do rosołu , lekko mieszać aż powstanie sos . Gotować ok 7 min i na koniec doprawić Kucharkiem .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
traktorek 12.04.2013 12:30
świetny pomysł
olkaaa 26.02.2013 07:23
ciekawy przepis
treonina 19.02.2013 19:31
super!
Katarzyna59 18.02.2013 18:47
super
Motorek 17.02.2013 12:57
fajny jest taki sosik z dodatkiem wędliny
ankaryba 16.02.2013 21:07
smaczny :-)
Justyna/Dzastus 12.02.2013 12:38
a jest juz odp :) do koopytek :) można i ziemniaczki polać
Justyna/Dzastus 12.02.2013 12:37
ciekawy, do czego go podajesz?
babi17 06.02.2013 16:58
sos do kopytek w sam raz
dorotka0000025 06.02.2013 15:36
ciekawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat