Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos słodko-pikantny

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

3 papryczki chili
2 ząbki czosnku
150 ml.wody
50 ml octu
3 łyżki cukru
1 łyżeczka startego świeżego imbiru
3/4 łyżeczki mąki ziemniaczanej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Sos słodko-pikantny

Chili i czosnek rozdrabniamy w blenderze. Wodę zagotowujemy z octem w garnku, dodajemy sól i cukier. Do garnka wrzucamy imbir i chili z czosnkiem, gotujemy parę minut. W szklance mieszamy mąkę ziemniaczaną z 1 łyżką zimnej wody, wlewamy do gotującego się sosu, mieszamy i gotujemy znowu około 3 minuty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak