Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo - śmietanowy z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser gorgonzola 70 g
śmietana 18 proc 150 g
woda 1/4 szklanka
mąka 1 łyżka
koperek 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo - śmietanowy z koperkiem

Kroki postępowania

1
Na rozgrzanej patelni z odrobiną wody rozpuszczamy ser gorgonzola.
Krok 1 - Sos serowo - śmietanowy z koperkiem foto
2
Gdy ser się rozpuści dodajemy resztą wody i śmietankę połączoną z mąką. Cały czas mieszamy na małym ogniu.
Krok 2 - Sos serowo - śmietanowy z koperkiem foto
3
Na koniec dodajemy posiekany koperek. Sosem polewamy np. łososia.
Smacznego!
Krok 3 - Sos serowo - śmietanowy z koperkiem foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 17.09.2012 22:23
szybki i smaczny
malinka18 16.09.2012 10:19
szybki i smaczny!
treonina 16.09.2012 08:10
prosty i smaczny :-)
adelajda 16.09.2012 07:39
robię podobne sosy jak mam mało czasu na przygotowanie obiadu !
Sylwia26 16.09.2012 00:28
Lubie ser w każdej postaci :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak