Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
boczek surowy
1,5 kg -
olej rzepakowy
1,5 l -
pieczarki
8 -
szalotka
3 sztuki -
cukier kryształ
1 łyżka -
masło klarowane
1 łyżka -
sól gruboziarnista
do obsypania boczku -
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
do smaku -
Gorczyca biała cała Prymat
-
Kolendra cała Prymat
-
Pieprz czarny mielony Prymat
Sałatka
-
seler sałatkowy
-
ogórki konserwowe
kilka sztuk -
zielone jabłko
1 -
koperek
świeży
sos chrzanowy
-
chrzan tarty
2 łyżki -
śmietana 18 proc
2 łyżki -
miód wielokwiatowy
1 łyżka
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku IV: Konfitowany boczek wieprzowy z chrzanem i grzybami, odc. 3
Kroki postępowania







Komentarze (0)