Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos serowo - porowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

por 1/2
serek topiony 100 gram
kostka rosołowa 1/2
woda 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos serowo - porowy

Por płuczemy i drobno kroimy, po czym przekładamy do mniejszego garnka, wlewamy wodę, i dodajemy pól kostki rosołowej. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 10 minut. Następnie dodajemy serek topiony, który dzielimy na mniejsze kawałki. Całość gotujemy na wolnym ogniu mieszając, aż serek się rozpuści i powstanie sos.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 07.08.2014 16:43
Bardzo smaczny jest taki sosik.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak