sos sardelowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kości cielęcych

    2 szkl.
  • pasta sardelowa

    1,5 łyżki
  • masło

    40 g
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • cebula

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przyrządzić zasmażkę z mąki i przyrumienionej cebuli, wymieszać z rosołem, dorzucić pastę sardelową i mieszając gotować kilka minut. Przyprawić solą i sokiem z cytryny. Podawać z jajkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 09.03.2012 12:33
Kolejny fajny Twój sos.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat