Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos porowy z imbirem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por (biała część) 50 g
imbir starty 1 cm
miód 1 łyżka
śmietanka 36% 100 ml
masło 20 g
sól
Pieprz czarny Prymat w młynku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos porowy z imbirem

Pora dokładnie myjemy i kroimy w około 1cm plastry. Tak przygotowane kawałki oprószamy solą, pieprzem i podsmażamy na maśle z dodatkiem miodu.
Skarmelizowane pory podlewamy, śmietanką i redukujemy.
Imbir ścieramy na tarce, wyciskamy z niego sok (najlepiej przez ściereczkę lub gazę) i dodajemy do naszych porów w śmietanie.
Całość doprawiamy jeszcze solą i pieprzem do smaku.

Smacznego :)! Bon Appetit :)!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak