Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy z grzybami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby suszone 2 garści
margaryna 100 g
mąka 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
bulion warzywny 1 litr
śmietana gęsta 2 łyżki
cukier
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy z grzybami

Grzyby gotujemy ,kiedy będą miękkie osączamy i studzimy. Kroimy w paski.
Z margaryny i mąki sporządzamy zasmażkę ,dodajemy koncentrat i chwilę jeszcze podsmażamy. Następnie zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy pokrojone grzyby ,cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę (dokładnie rozprowadzamy) ,doprawiamy do smaku cukrem ,solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

engie23 06.04.2015 19:36
pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak