sos pomidorowy do gołąbków

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • pieprz

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • sól

  • koncentrat pomidorowy

    100 g
  • woda

    0,5 l
  • mąka

    2 łyżki
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • Koperek suszony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do garnka z wodą. Gotować warzywa z przyprawami, aż zrobią się miękkie. Zabarwić koncentratem i poczekać, aż woda się zagotuje. Rozrobić mąkę z zimną wodą i wlać do garnka, żeby zagęścić sos. Można przed podaniem dodać trochę posiekanego koperku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Justyna Jussstiii 16.04.2012 14:46
super
Dorian 15.04.2012 18:12
piekny kolorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat