Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomarańczowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 gram
pomarańcza 1 szt
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomarańczowy

Wspaniały sos do szparagów, ryb i jasnego drobiu.

Z pomarańczy cieniutko obrać skórkę, którą trzeba drobno pokroić, wycisnąć sok. Chwilkę podgotować. Masło roztopić nie rumieniąc, zdjąć z ognia. Dodać do sklarowanego masła podgotowaną skórkę i sok z pomarańczy. Doprawić solą do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga123 10.06.2013 18:25
Wspaniały sos do szparagów, ryb i jasnego drobiu. To że się myje owoce to jest bez dyskusji. Podgotować w wodzie. Na końcu przepisu pisze, że dodać podgotowaną skórkę i sok z pomarańczy.
Henryka2 10.06.2013 17:55
A z czym ten sos się je?
10.06.2013 14:32
Pyza czepiasz się
SmacznaPyza 10.06.2013 13:53
a może tak najpierw wyszorować i ew. sparzyć cytrusa pryskanego chemią ? podgotować też skórkę w czym - w soku ?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak