Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 600 g
kostka rosołowa 1/2 kostki
gorąca woda 200 ml
mąka pszenna 4 łyżeczki
kwaśna śmietana 3 łyżeczki
margaryna do smażenia 2 łyżki
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

1. Pieczarki obrać, pokroić na mniejsze kawałki, usmażyć na tłuszczu.
2. Kostkę rosołową rozpuścić we wrzątku.
3. Rozpuszczoną kostkę rosołową wlać do pieczarek, chwilkę pogotować.
4. Mąkę rozmieszać w małej ilości zimnej wody, wlać kilka łyżek sosu spod pieczarek w celu zahartowania.
5. Mąkę ze śmietaną wlać do pieczarek, przyprawić do smaku, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak