Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dag
  • śmeitana

    3 łyżki
  • mąka

    1,3 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • masło

  • szczypiorek posiekany

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pieczarki kroimy lub siekamy (wg uznania). Podsmażamy na maśle. Zaprawiamy rozmieszaną dokładnie mąką i śmietaną, doprawiamy do smaku, dodajemy posiekany szczypiorek.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
goofy9 23.06.2011 09:53
o rety ile zdjęć :)
PaniMISIOWA 23.06.2011 08:45
dzisia wypróbuje :-)
jasiek 08.06.2011 10:21
apetyczny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat