Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS PIECZARKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1/2
sól do smaku
Sól czosnkowa jodowana Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
woda 2-3 szklanki
mąka 1 łyżka
śmietana 2-3 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: SOS PIECZARKOWY

Kroki postępowania

1
Pieczarki myjemy,kroimy,podsmażamy w garnku na maśle,dodajemy pokrojoną cebulę.Doprawiamy do smaku.
Krok 1 - SOS PIECZARKOWY foto
2
W szklance mieszamy śmietanę z mąką,dolewamy wody,aby sos nie był gęsty,wlewamy trochę soku z pieczarek,mieszamy,żeby nie było grudek.
Krok 2 - SOS PIECZARKOWY foto
3
Zawartość szklanki wlewamy do pieczarek,szybko mieszamy ,aby sos zgęstniał.
Krok 3 - SOS PIECZARKOWY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 28.07.2013 13:50
nie odpowiadasz na żadne a szkoda bo Twoje odpowiedzi mogłyby wyjaśnić wiele i pokazać, że jesteś rozsądną, lubiącą gotować osobą ... a tak można sądzić, że piszesz co Ci wpadnie do głowy i tylko zbijasz punkty
Smaczna_B 20.07.2013 17:12
nie odpowiadam na bezsensowne pytania:):)
SmacznaPyza 19.07.2013 13:53
Gracer, moje pytania są skierowane do autorki bo tych informacji brakuje mi w przepisie. Ja zwykle do sosu dodaję śmietanę kremówkę, słodką, i gotuję sos jeszcze chwilę żeby zgęstniał. Mąkę czasami, ale nie zawsze jest konieczna
Gracer 16.07.2013 19:44
Pyza a Ty jak gotujesz? warto dodać tuz po pytaniu taką swą sugestię :) Nie wygląda on dla Ciebie na smaczny ? :)
SmacznaPyza 16.07.2013 19:26
czy każda śmietana będzie dobra, chodzi o % ? czy po jej dodaniu gotujesz sos dalej , jeśli tak to jak długo ?
Konczi 16.07.2013 17:46
bardzo fajnie prezentuje się Twój sosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak