Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 80 dag
sok z cytryny do pieczarek
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 3 łyżki
mąka 2 łyżki
woda 4 łyżki
czosnek 2 zabki
olej do pieczarek

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Kroki postępowania

1
pieczarki obieramy, i kroimy w paski (jak kto woli, niektórzy też płucza pieczarki ja nie robiłam tak), następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Pieczarki podduszamy na oleju. Wyciskamy obrany czosnek.
Krok 1 - sos pieczarkowy foto
2
do podduszonych pieczarek, osolonych dodajemy wymieszaną smietanę z mąką i wodą, wlewamy powoli ciagle mieszajac.
Krok 2 - sos pieczarkowy foto
3
wszystko doprawiamy do smaku przyprawami, wedle uznania.
Krok 3 - sos pieczarkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dianix 08.04.2013 21:35
lubie do kopytek
mic 17.02.2013 18:18
super
Katarzyna54 25.01.2013 19:48
mniam
Pomocnik 25.01.2013 15:45
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak