Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

woda 400 ml
kostka rosołowa 1
pieczarki 10 szt
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sos pieczarkowy

Wodę zagotować, dodać kostkę rosołową. Pieczarki obrać i pokroić w ćwiartki, dodać do gotującego wywaru - obgotować do miękkości pieczarek, Następnie dodać rozrobioną w 150 ml wody mąkę i doprowadzić do zagotowania, zaprawić śmietaną. Doprawić do smaku pieprzem i ewentualnie sosem sojowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

plocia 13.05.2013 22:20
Z kostki rosołowej jeszcze sosu nie robiłam,
marzencia2007 24.03.2013 10:28
super przepis :) robię praktycznie taki sam sos
Konczi 10.09.2012 12:35
Polecam sosik do mięs

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak