Sos pieczarkowy

Sos pieczarkowy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z mięsa i włoszczyzny

    600 ml
  • pieczarki

    300 g
  • smalec

    60 g
  • mąka

    60 g
  • śmietana

    50 g
  • sól

    10 g
  • zielona pietruszka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar. Pieczarki po oczyszczeniu i umyciu należy poszatkować i obsmażyć na gorącym tłuszczu. Sporządzić w tłuszczu zasmażkę i rozprowadzić wywarem. Dodać śmietanę i przyprawy, zagotować. posypać zieloną pietruszką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

teresa18

22.12.2011 21:55
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat