Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-śmietanowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki
cebula
natka pietruszki
makaron

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-śmietanowy

Pół kilograma pieczarek pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorącą oliwę. 1 cebulę pokroiłam w piórka i dodałam do pieczarek. Osoliłam. Smażyłam 3-4 minuty. Po tym czasie zalałam 200 ml śmietanki 30%, obsypałam świeżo mielonym pieprzem i dodałam garstkę zielonej pietruszki. Gotowałam 1 minutę. Podałam z makaronem kokardki.
Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cynamonka 02.02.2013 15:32
Ilość mogłaś dodać do listy składników, łatwiej się czyta ; )

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak