Sos pieczarkowo-śmietanowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

  • cebula

  • natka pietruszki

  • makaron

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pół kilograma pieczarek pokroiłam w plasterki i wrzuciłam na gorącą oliwę. 1 cebulę pokroiłam w piórka i dodałam do pieczarek. Osoliłam. Smażyłam 3-4 minuty. Po tym czasie zalałam 200 ml śmietanki 30%, obsypałam świeżo mielonym pieprzem i dodałam garstkę zielonej pietruszki. Gotowałam 1 minutę. Podałam z makaronem kokardki.
Gotowe.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cynamonka 02.02.2013 15:32
Ilość mogłaś dodać do listy składników, łatwiej się czyta ; )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat