sos pieczarkowo-paprykowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    30 dkg
  • papryka

    1 szt
  • olej

    2 łyż
  • mąka

  • bulion

    3,4 szkl
  • śmietana

    1 szkl
  • liść laurowy

  • ziele angielskie

  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

pieczarki pokroić w paseczki a paprykę w kostkę. W rondlu rozgrzej olej i przyrumienić n anim pieczarki dodać paprykę i smażyć 2 min następnie oprószyć mąką lekko zasmażyć i wszytko zalać bulionem i śmietaną dodać liście i ziele wymieszac doprawić do smaku i gotowąc 20 min

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aga130982 31.03.2012 16:10
super
[email protected] 28.03.2012 16:20
fajne zrohie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat