Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo dyniowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 50 dkg
dynia 40 dkg
cebula biała 2 szt
bulion 1,5 szklanki
natka pietruszki
sól do smaku
pieprz do smaku
Imbir mielony Prymat do smaku
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat do smaku
śmietana 12% 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo dyniowy

Pieczarki kroimy w plastry.
Cebulę kroimy w plastry.
Dynię kroimy w kostkę.

Na patelni rozgrzewamy olej dajemy pieczarki i cebulę podsmażamy .
Do podsmażonych pieczarek dodajemy dynię wlewamy bulion.
Gotujemy chwilę .
Doprawiamy sos solą pieprzem ,imbirem,gałką i czosnkiem .
Gotujemy aby sos się zagęścił .
Pod koniec gotowania wlewamy śmietanę.
Dodajemy też posiekaną natkę pietruszki.

Taki sos można podać do makaronu albo ziemniaków.

POLECAM!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 17.12.2016 19:38
fajny sosik
gosia56 15.12.2016 10:50
Bardzo dziękuję za miłe komentarze;)
gusia1000 14.12.2016 20:35
Bardzo dobry.
Ania321 14.12.2016 19:13
wygląda przepysznie :)
IKrakowianka 14.12.2016 18:50
bardzo fajny pomysł na sos w nowej odsłonie :)
Bernadeta1 14.12.2016 17:52
z dodatkiem dyni nie jadłam ale na pewno pysznie smakuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak