Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowo-chrzanowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 500 gramów
śmietana 30% 150 militrów
oregano 1 łyżeczka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1,5-2 łyżeczki
chrzan ze słoika 0,5 łyżeczki
musztarda dijon 0,5 łyżeczki
sól i pieprz szczypta

Porada

Można sos dawać do mięs,ryb,warzyw i do zup.

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowo-chrzanowy

2. Przygotowujemy patelnie lub garnek i dajemy na rozgrzane masło pieczarki i dusimy przez ok 4-5 minut [wg gustu] i dodajemy odrobinę wody. Potem dajemy przyprawy podane w przepisie czyli: bazylia,oregano,papryka słodka,sól -pieprz-do smaku.
3. Dajemy do miseczki 150 ml śmietany i hartujemy ją z wywarem prze chwilę i dodajemy do pieczarek i duszą się przez 4 minuty . Na koniec dodajemy łyżeczkę masła, pół łyżeczki chrzanu ze słoika i pół łyżeczki musztardy Dijon. Można dać łyżeczkę masła

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta41 10.01.2016 14:11
fajny pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak