sos paprykowy z kasza gryczana

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • papryka czerwona

    2 szt
  • mieso wieprzowe w kawalku

    20 dag
  • cebula

    2 szt
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • mąka

    3 lyzki
  • kasza gryczana

    20 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

mieso kroimy w kostke, podsmazamy, dodajemy 0,5 l wody oraz kostke, dusimy razem z cebula w krazki i papryka w paski ok. 40 minut, zageszczamy zasmazka z maki ( make przypalamy na suchej patelni, gdy ostygnie dodajemy odrobine wody by powstal gesty sos )
podajmy z ugotowana kasza gryczana

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
motomaniak 25.12.2011 22:16
polecam !
Mariusz10 02.12.2011 17:58
super
krystyna24 02.12.2011 14:03
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat