Sos paprykowo-pomidorowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

marchewka , 50dag pieczarek ,cebula ,kawałek pora , mała papryka, koncentrat pomidorowy
( pół słoiczka), puszka kukurydzy, koperek, natka pietruszki ,sól, pieprz ,zioła prowansalskie,
bazylię , zioła do spaghetti .

Pokrojoną marchewkę podgotować w litrze wody, dodać koncentrat pomidorowy .
Pieczarki poddusić na oleju z cebulką, papryką i porem , dodać 3 łyżki mąki ,
Wszystko dodać do wywaru , zagotować .Pod koniec gotowania dodać kukurydzę
konserwową i przyprawy .Zagotować wrzucić posiekany koperek i natkę .

Oddzielnie ugotować gruby makaron np., fala . Podać makaron z sosem i surówką .

Sałata , ogórek , szczypior

Sałatę porwać ,wymieszać z pokrojonym ogórkiem i szczypiorkiem .polać sosem z 2 łyżek oliwki z ziołami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat