Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos paprykowo- czosnkowy na zimno

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 1/2 szklanka
majonez tradycyjny 2 łyżka
czosnek 3 ząbek
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczka
papryka czerwona 1 szczypta
Papryka ostra mielona Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Sos paprykowo- czosnkowy na zimno

Należy przygotować niezbędne składniki na sos, w dalszej kolejności należy czosnek obrać z łupinek i przepuścić przez praskę do czosnku. W kubeczku wymieszać ze sobą następujące składniki: jogurt grecki wraz z majonezem na jednolitą masę, doprawić papryką ostrą, oraz łagodną czerwoną, dodać do smaku zioła prowansalskie i całość energicznie mieszać aby nie było grudek i sos będzie miał wyrazisty smak, na koniec dodać przygotowany czosnek i wymieszać. Schłodzić przed podaniem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak