Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos owocowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sok malinowy 1 garść
jeżyny 1 garść
borówka amerykańska 1 garść
porzeczki czarne 1 garść
porzeczki czerwone 1 garść
cukier puder do smaku
cukier waniliowy 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos owocowy

Świeże lub mrożone owoce wkładamy do garnka, na maleńkim ogniu ciągle mieszając doprowadzamy do lekkiego wrzenia(nie gotować), owoce można podlać odrobiną wody. Dodajemy do smaku cukru pudru i troszkę cukru waniliowego. Dokładnie mieszamy i pozostawiamy do przestygnięcia. Na koniec przetarłam owoce blenderem. (można pominąć).
Sos nadaje się świetnie do deserów, lodów czy naleśników.
Smacznego))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

margaret 23.03.2015 09:09
pyszny sos, w sam raz do deserów
Marta Ryżek-Kalkowska 23.03.2015 08:46
uwielbiam takie sosy na lody.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak