Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos orzechowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 250 gram
orzechy laskowe 1 garść
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos orzechowy

Sos pasuje do zielonego groszku, brokułów, marchewki i cielęciny.

Masło roztopić nie rumieniąc, zdjąć z ognia. Dodać posiekane orzechy. Posolić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga123 10.06.2013 17:54
Orzechy bez łupiny.
SmacznaPyza 10.06.2013 13:52
orzechy ze skórką czy bez ?
AnielskaSlodycz 10.06.2013 10:54
Bardzo ciekawy przepis ;) Nigdy nie jadłam sosu z orzechów.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak