Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos myśliwski

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna do smażenia 5 dag
mąka 1/2 szklanki
grzyby suszone 10 dag
boczek wędzony 10 dag
ogórek kiszony 2 sztuki
kiełbasa 5-10 dag
koncentrat pomidorowy
sól
cukier
bulion
cebula podsmażona 1-2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos myśliwski

WYKONANIE:

Z mąki, margaryny i cebulki zrobić zasmażkę, rozprowadzić zimnym bulionem. Boczek, kiełbasę podsmażyć, ogórki pokroić w paski. Grzyby wymoczyć i ugotować, pokroić w paski. Wszystko dodać , doprawić do smaku.

Można podawać do kotletów mielonych.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak