Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos musztardowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

masło 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki
woda 1/2 l
Musztarda sarepska Prymat 2-3 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
śmietana 30% 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos musztardowy

W rondelku przygotowujemy zasmażkę z masła i mąki pszennej. Zasmażkę rozprowadzamy wodą do momentu aż sos nabierze konsystencji gęstej śmietany. Dodajemy musztardę i mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a na koniec dodajemy śmietanę kremówkę. Sos podajemy do smażonej kiełbasy lub jajek ugotowanych na twardo.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agataw1990 24.04.2015 12:24
Super przepis! Łatwy, szybki i pyszny:)
justynkag 24.04.2015 09:20
Lubie takie sosy. A ten z pewnością spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak